De gezondheid van onze gasten

Iedere hond is welkom op ons pension, ongeacht kleur, ras of formaat. Wij hebben onze logees niet in een roedel lopen, maar iedereen heeft een aparte binnen- en buitenkennel. Dus het is helemaal geen probleem als uw hond het niet zo goed kan vinden met andere honden. Als uw hond het wel fijn vindt om met andere honden te spelen, dan zorgen wij er natuurlijk voor dat dat ook kan! Het samen spelen gaat altijd onder begeleiding! In overleg met de eigenaars kunnen wij een hond ook samen in een kennel plaatsen met een andere hond.

Om besmettelijke ziekten te voorkomen, dient uw hond voordat hij/zij bij ons in het pension komt gevaccineerd te zijn volgens het jaarlijkse vaccinatieschema van de dierenarts.
Daarnaast vragen wij u om uw hond te laten inenten voor Besmettelijke hondenhoest (Kennelhoest) Dit kan via een neusenting, òf injectie

U dient het paspoort/vaccinatiebewijs bij ieder bezoek aan ons pension mee te brengen. Het boekje blijft hier gedurende het verblijf van uw hond. Denk er aan dat de entingen bij binnenkomst in ons pension minimaal 3 weken oud moeten zijn, en maximaal 1 jaar oud. Verloopt de enting tijdens het verblijf in ons pension, dan dient u voor het verblijf de entingen te laten vernieuwen.

Uit onderzoek is gebleken dat de vaccinaties beter aanslaan als de hond voor die tijd is ontwormd. Het beste is om de hond twee weken voor dat hij/zij gevaccineerd wordt te ontwormen, zodat het lichaam niet tegelijkertijd de wormen hoeft te bestrijden en antilichamen aan te maken tegen ziekten. *bron: LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren)

Titerbepalingen zijn in ons pension ook toegestaan als bewijs van bescherming. Kijk voor meer informatie even op https://www.licg.nl/nieuws/titerbepaling-ook-toegestaan-voor-pensions/

Ook is het belangrijk dat uw hond is behandeld tegen vlooien en teken.

Voer

U mag het eigen voer meegeven. Zo hoeft uw hond niet te wennen aan ander voer, en blijft het vertrouwd. Als uw hond rauw vlees eet, kunt u dat gerust meegeven. Wij beschikken over een grote vriezer, een koelkast om het voer te laten ontdooien en een magnetron om het voer op kamertemperatuur te brengen.
Wij zijn verkooppunt van Carnibest vlees. Voor uw gemak kunnen wij uw hond ook Carnibest ( www.carnibest.nl ) voeren, tegen een meerprijs van de dan geldende verkoopprijs per kilo. Geeft u het bij de reservering maar even aan of u hiervan gebruik wilt maken. 

Belangrijk: Vergeet niet te melden of uw huisdier extra aandacht nodig heeft i.v.m. ziekte. Heeft het dieetvoeding en/of medicijnen nodig, dan graag meenemen.

Even weten: Bij ziekte van uw huisdier wordt wanneer mogelijk in overleg met u, de eigen dierenarts geraadpleegd (dit kan alleen binnen 20 km.), anders zullen wij de raad van onze eigen dierenarts inroepen, te weten Dierenartsenpraktijk Gaasterland in Balk. De kosten hiervan worden aan u doorberekend.

Openingstijden

Ma-Di-Wo-Do-Vr-Za tussen 9.30 - 11.00 uur en tussen 16.30 - 17.30 uur

Zondag tussen 16.30 en 17.30 uur, 's ochtends gesloten voor brengen en halen

Feestdagen: beperkt open voor brengen en halen.

Dagopvang tussen 8.00 uur en 19.30 uur (andere tijden in overleg) alleen op ma t/m za

Neem contact met ons op

Dierenpension “Immermoed”

Janette Everse

Westerein 23

8571 GB  Harich

Tel. 0514-681073

Link naar google MAP

Carnibest

Immermoed is verkooppunt geworden van Carnibest, het vers vlees voer waar onze eigen witte herder al 10 jaar graag zijn tanden in zet. Klik op het logo voor meer informatie.